Kortingen tot -50%. Ontdek de stocksale!
blog

Wat zijn de voordelen van een D-ring vooraan een hondenharnas?

Een kenmerk dat Sassy Woof harnassen onderscheidt is de gepatenteerde “front D-ring”. Als je hier niet mee bekend bent , vraagt u zich misschien af hoe of wanneer je deze ring moet gebruiken. We zullen je kort uitleggen hoe je de front D-ring kunt gebruiken tijdens jouw dagelijkse avonturen!

Drie hoofddoelen: veiligheid, gezondheid en identificatie.

Veiligheid

Veel hondentrainers en gedragsspecialisten geven de voorkeur aan een ander aanlijnpunt dan de nek of rug van de hond om te trainen. Deze aanpak voorkomt dat de hond tegen de lijn gaat trekken omdat hij geen spanning voelt. Dit is de reden waarom deze ring ook wel een “no-pull” ring wordt genoemd.

Als je een hond hebt die graag trekt, probeer dan zeker eens een harnas met een D-ring aan de voorkant. We hebben veel goede verhalen gehoord over wandelingen die leuker zijn omdat de hond minder trekt! Het kan zijn dat u enkele keren zal moeten oefenen alvorens je hond hieraan gewend is, maar geloof ons als we zeggen dat het werkt!

De voorste clip kan ook worden gebruikt om uw hond te leren om gelijk te blijven met jouw tempo tijdens het wandelen. Door de riem aan de voorkant vast te klikken, kan je hond worden gecorrigeerd om naast je te lopen, in plaats van aan het harnas opzij te trekken.

Gezondheid

Sommige hondenrassen zijn gevoeliger voor rug- of nekproblemen. De “kortbenige” rassen, zoals Teckels, Frenchies en Corgis, zijn hier erg gevoelig aan. Door de riem aan de voorkant van het harnas vast te maken, wordt er niet aan de nek of rug van je hond getrokken, zelfs niet als hij probeert vooruit te lopen.

Door de D-ring aan de voorkant te gebruiken, verminder je een deel van de mogelijke stress die gepaard gaat met het vastmaken van een riem aan de rug of het gebruik van een halsband. Bovendien helpt deze clip om de nek van je hond wat te ontlasten. 

Identificatie

Naast de twee andere voordelen hierboven, zijn we ook dol op onze D-ringen aan de voorkant om naamplaatjes of opsporingsapparatuur aan te bevestigen – zelfs als je hem met een riem gebruikt!

Wij hopen dat je deze D-ring even nuttig zult vinden als onze tevreden klanten.
Zoals altijd, als u vragen heeft kunt u ons bereiken op info@furra.be!

Ons aanbod aan Sassy Woof harnassen

Al onze harnasjes worden aangeboden als stuk of als voordeelset. Dit zijn harnassen met bijpassende leiband en poepzakjeshouder. Shop deze nu aan 10% korting!