Kortingen tot -50%. Ontdek de stocksale!
blog

Kattenbenodigdheden: de basics

Veel mensen houden ervan om hun gezin uit te breiden met een kat. Een kat is dan ook een enorm zelfstandig hier. Echter dient elke woning voorzien te worden van enkele basic spulletjes om uw kat een zo goed mogelijke thuis te bezorgen. 

1. Een krabpaal of krabmeubel

Een kat is dol op krabben en spelen, daarom behoort de krabpaal tot één van de basis kattenbenodigdheden. Echter kan dit ten koste zijn van je meubels. Om dit te voorkomen is het aangeraden om een goede krabpaal of krabmeubel aan te schaffen. Een kat krabt om zijn territorium af te bakenen, zich uit te rekken en zich te ontdoen van stress. 

Moderne, unieke krapalen

Onze moderne & stijlvolle krabpalen van MyKotty zijn gemaakt van golfkarton en zijn uiterst duurzaam. Dat karton zéér kwalitatief kan zijn, dat bewijzen deze krabpalen. Met hun unieke vorm zijn ze perfect voor elke kat. Deze krabpalen worden niet alleen gebruikt voor te krabben, maar veel katten gebruiken deze ook om een dutje op te doen.

2. Leuke kattenmanden

Katten staan erom bekend dat ze erg veel slapen. Ze slapen namelijk minstens zestien uur per dag. Een kat heeft meer slaap nodig dan mensen en op deze manier spaart zij energie. Energie die je kat vooral nodig heeft als zij actiever wordt rond de schemering. Katten verdelen hun slaap over diepe slaap, korte siësta’s en een beetje dommelen. Ze verkeren dus niet altijd in een diepe slaap. Bij harde geluiden slapen ze mogelijk gewoon door, terwijl ze wel gelijk reageren als je hun naam roept.

vilten cat caves

Onze moderne cat caves zijn de perfecte kattenmand voor iedere kat die zich graag verstopt om te slapen. De Cat Caves hebben een eenvoudig en functioneel ontwerp en zijn handgemaakt uit één stuk 100% natuurlijk wolvilt. Dit materiaal houdt je kat warm in de winter en is koel in de zomer. Bovendien zijn de wolvezels bestand tegen vocht en stoten ze vuil af.

moderne kattenkussens

Heb je een kat die liever de mogelijkheid heeft om overzicht te behouden vanuit zijn slaapplaats? Dan zijn onze kattenbedden en kattenkussens dé perfecte keuze voor jou!

3. Eetkommen en drinkkommen

Bij het aanschaffen van een eetkom of drinkkom voor katten, komen niet alle potjes in aanmerking. Als katten eten of drinken uit een té kleine kom, dan worden de snorharen naar achteren geduwd. Daarom is het aangeraden om voor katten potjes te voorzien die breed genoeg zijn. 

Daarnaast zijn katten slechte drinkers. Als hun drinkbakjes te klein zijn, zullen ze zich dan ook snel ontmoedigd voelen. 

Uit onderzoek is ook gebleken dat katten liever water  drinken uit een keramisch drinkbakje dan een plastic kommetje. Lukt het ook niet om je kat water te laten drinken uit keramische potjes? Probeer dan zeker eens onze eetkommen met gepolijste binnenkant. Deze zorgt voor een betere eet- en drinkervaring. Dé ideale ‘must have’ voor op jouw lijstje van kattenbenodigdheden.